E-öğrenme öğretim tasarımını etkileyen faktörler ve tasarım algısıyla ilgisi

Balıkesir Üniversitesi

E-öğrenme, öğretim kurumlarıyla birlikte işletmelerde de daha geniş uygulama alanı bulmaktadır. E-öğrenme uygulamalarının etkinliği önemli ölçüde tasarımına bağlıdır. E-öğrenme öğretim tasarımını etkileyen faktörlerin belirlenmesi ve tasarımın cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi, İnternet kullanım alışkanlıkları gibi bağımsız değişkenlerle ilişkisinin açığa çıkarılması uygulamanın etkinliğini artıracaktır. Bu araştırmanın amacı, Türk telekomünikasyon sektöründe çalışan kullanıcıların bakış açısıyla, e-öğrenme öğretim tasarımını etkileyen faktörlerin belirlenmesidir. İkinci olarak e-öğrenme tasarım algısı ile cinsiyet, yaş, eğitim düzeyi, çalışma süresi, İnternet kullanım alışkanlıkları ve e-öğrenme deneyimi bağımsız değişkenleri arasında istatistiki olarak anlamlı bir ilişkinin olup olmadığının açığa çıkarılmasıdır.
E-learning has been used extensively in firms as well as in education society. Efficiency of e-learning applications significantly depends on the design. To determine the factors affecting the design of e-learning instruction and to reveal the relationship between design and the independent variables such as gender, age, education level, Internet use habits will increase the effectiveness of the application. The purpose of this study is to determine the factors affecting the design of e-learning instruction with the view of users working in the Turkish telecommunications sector. Another purpose is to reveal whether there is a statistically significant relationship between perception of e-learning design and the independent variables including gender, age, level of education, working hours, Internet use habits, e-learning experience.

E-Öğrenme, E-Öğrenme Öğretim Tasarımı, E-Öğrenme Öğretim Tasarımını Etkileyen Faktörler, E-Öğrenme Öğretim Tasarımına İlişkin Kullanıcı Algısı, E-Learning, E-Learning Instruction Design, Factors Affecting E-Learning Design, User Perception about E-Learning Instruction Design

Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi