Finding the traveling wave solutions of some nonlinear partial differential equations by an expansion method

In this study, we construct an expansion method. We have implement this method for finding traveling wave solutions of nonlinear Klein-Gordon equation, Benjamin-Bona-Mahony equation, sixth-order Boussinesq equation and Konopelchenko-Dubrovky system.
Bu çalışmada bir genişleme metodu oluşturularak, lineer olmayan Klein-Gordon denklemi, Benjamin-Bona-Mahony denklemi, altıncı mertebeden Boussinesq denklemi ve Konopelchenko-Dubrovky sisteminin yürüyen dalga çözümünü bulmak için bu metodu uygulanmıştır.

Klein-Gordon Equation, Benjamin-Bona-Mahony Equation, Sixth-Order Boussinesq Equation, Konopelchenko-Dubrovky System, An Expansion Method, Klein-Gordon Denklemi, Benjamin-Bona-Mahony Denklemi, Altıncı Mertebeden Boussinesq Denklemi, Konopelchenko-Dubrovky Sistemi, Açılım Metodu

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi