Syrain refugees migration and their impact on Turkey in the 21st century: Peacbuilding opportunities, 2022

This study After eleven years for the ongoing Syrian civil war that occurred in 2011 as a part of the Arab Spring protests. Syrian refugees seek a better life in exile, sometimes by going from one nation to another, and other times by making the need for asylum in Turkey voluntary. to the Istanbul case where its inhabitants of host nations regarding refugees for threat and what are the ways to peacebuilding with Syrian refugees despite the difficulties. The study's major findings are that Turkish citizens see Syrian refugees as threat and an opportunity.
Bu çalışma, 2011 yılında Arap Baharı protestolarının bir parçası olarak meydana gelen ve on bir yıl sonrasında da devam eden Suriye iç savaşını ele almaktadır. Suriyeli mülteciler, bazen bir milletten diğerine giderek, bazen de Türkiye'deki sığınma ihtiyacını gönüllü hale getirerek sürgünde daha iyi bir yaşam aramaktadırlar. Ev sahibi ülkelerin sakinlerinin mültecileri hem bir tehdit olarak görebileceği hem de zorluklara rağmen Suriyeli mültecilerle barışı sağlamanın yollarının neler olabileceğine dair İstanbul örneği incelenmiştir. Çalışmanın ana bulguları, Türk vatandaşlarının Suriyeli mültecileri hem tehdit hem de fırsat olarak görmeleridir.

Impact, Presence, Syrian refugees, Peacebuilding, Turkey, Etki, Varlık, Suriyeli Mülteciler, Barışın İnşası, Turkiye

Working Paper Series