Uluslararası ticarette ürün geliştirme sürecinin önemi: teknoloji kullanımı yüksek/düşük üretim pazarlarında nitel bir araştırma

Günümüzde pazarın giderek küreselleşmesi ile birlikte, sürekli bir değişim içinde olan sosyal, ekonomik ve teknolojik gelişmeler firmaların daha yoğun bir rekabet ortamı içine girmesine sebep olmaktadır. Bu şekilde zor bir pazar içerisinde sürdürülebilirliğini korumak isteyen firmalar, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini karşılayabilecek yeni ürünler geliştirmek yoluna gitmektedirler. Yeni ürün geliştirme aşamalarında teknolojinin her geçen gün gelişimini göz önünde bulundurarak, ürün geliştirme süreçlerinde teknolojinin faydalarından yararlanmaktadırlar. Bu çalışma uluslararası alanda ki önde gelen firmaların, pazara sundukları yeni ürünlerini geliştirme aşamalarında nelere dikkat ettiklerini göz önünde bulundurarak o üründe teknolojiyi hangi noktada kullandıklarını tespit etmektir.
Today, with the increasing globalization of the market, social, economic and technological developments that are in a continuous change cause companiesto enter an even more intense competitive environment. In this way, companies that want to maintain their sustainability in a difficult market go to develop new products that can meet the needs and expectations of consumers. They benefit from the benefits of technology in product development processes, taking into account the day-by-day development of technology in new product development stages. This study is to determine at what point the leading companies in the international arena use technology in that product, taking into account what they pay attention to during the development stages of their new products.

Yeni Ürün Geliştirme Süreci, Teknoloji Kullanımı, Uluslararası Ticaret, New Product Development Process, Use of Technology, International Trade

İstanbul Ticaret Üniversitesi Girişimcilik Dergisi