Ray çeliği üreten bir endüstri tesisinde üretim etüdü

Karabük Üniversitesi

Ray çeliği üretiminde sıcak ve soğuk hadde işlemleri kullanılmaktadır. Enerji tasarrufu en ucuz enerjidir. Enerji tasarrufu öncelikle etütle mümkündür. Bu çalışmada; Ray Çeliği üreten bir endüstri tesisinde günlük üretimleri incelenerek tablolar haline getirilmiştir. İyileştirme çalışması için tavsiyeler araştırılmıştır.
Rail steel hot and cold rolling operations used in the production. Energy saving is the cheapest energy. nergy saving first etütl possible. In this study; ray in an industrial plant producing steel tabulated and analyzed daily production. Recommendations for improvements were investigated.

Ray Çeliği, Enerji Etüdü, Ray Üretimi, Asansör Rayı, Optimizasyon, Steel Rail, Energy Audit, Ray Generation, Rail Elevator, Optimization

3. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Sempozyumu (ISERSE’16)