Asymptotic ?I- equivalent sequences

Fridy defined asypmtotic equivalence where x= (xk) and y= (yk) are real sequences and Pobyvanets obtained conditions for asypmtotic equivalence for a non-negative summability matrix. Marouf studied about asypmtotic equivalent sequences. Recently Gok, Nuray and Connor defined asypmtotic I-equivalent sequences where I is an ideal in the set of natural numbers N. The purpose of this paper is define asymptotic ?I- equivalence of two non-negative x= (xk) and y= (yk) sequences and study about ?I- regularity of an A = (ank) infinite matrix where ?x = (?xk) = (xk - xk+1).
x= (xk) ve y= (yk) reel diziler olmak üzere Fridy bu diziler için asimptotik denklik kavramını tanımlamış ve Pobyvanets negatif terimli olmayan bir toplanabilme matrisi için asimptotik regulerlik şartlarını elde etmiştir. Daha sonra Marouf asimptotik denk diziler üzerine çalışmıştır. Gok, Nuray ve Connor, I ideali N doğal sayılar kümesinde bir ideal olmak üzere, asimptotik I-denk dizileri tanımlamışlardır. Bu çalışmanın amacı, negatif terimli olmayan x= (xk) ve y= (yk) dizilerinin ?I- asimptotik denkliğini tanımlamak ve ?x = (?xk) = (xk - xk+1) olmak üzere A = (ank) sonsuz matrisinin ?I regulerliğini çalışmak olacaktır.

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Ticaret Üniversitesi -- Kaynakça var.

Asymptotic Equivalence, Asymptotic I-Equivalence, Difference Aequences, Asimptotik Denklik, Asimptotik I-Denklik, Fark Dizileri

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi