Challenges facing higher education in the globalized world

Although each higher education system has its own distinctive features, there are also common problems and issues in higher education, such as the funding, quality, coordination, management, etc. In this paper, three challenges facing higher education are discussed: multicultural education, exchange programs, and research and development.
Her yükseköğrenim sisteminin kendi ayırt edici özellikleri olmasına karşın, yükseköğrenimde finansman, kalite, koordinasyon, yönetim gibi ortak konu ve sorunlar da mevcuttur. Bu çalışmada yükseköğrenimde karşılaşılan üç zorlu konu; çok kültürlü öğrenim, değişim programları ile araştırma ve geliştirme tartışılmaktadır.

Higher Education, Multicultural Education, Exchange Program, Yükseköğrenim, Çok Kültürlü Öğrenim, Değişim Programı

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi