Varlığa dayalı finansman işlemlerinde blokzincir etkisi’nin analizi: gayrimenkul sertifikaları ve blokzincir entegrasyonu

Blokzincir, sahip olduğu özellikler ve nitelikler bağlamında özellikle de internetin keşfinden sonraki en önemli anahtar teknolojilerden biri olarak görülmektedir. Blokzincir ve uzantısı olan araçlar, pek çok sektörde olduğu gibi gayrimenkul sektöründe de kendisine uygulama alanları bulmaktadır. Gayrimenkul finansmanında kullanılan gayrimenkul sertifikalarının Blokzincir yapısı dâhilinde kullanımının araştırılması bu makalenin temel amacını oluşturmaktadır.
Blockchain is one of the most important and key technologies after the discovery of the internet. The implementation of Blokchain and its attributes do find inroad to many applications within the real estate industry aswell. In this respect, the main purpose of this research paper is to reveal the usage opportunities of Blockchain on the basis of real estate investment trust certificates within the context of real estate finance.

Blokzincir, Gayrimenkul sertifikaları, Gayrimenkul finansmanı, Blockchain, Real estate certificates, Real estate finance

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi