Importance of knowledge exchange between academia and entrepreneurs: mobile banking and e-money

This paper reflects on the experience of Knowledge Exchange (KE) and consultancy project which took place between a Law School, France Telecom-Orange Plc. and Frost & Sullivan. It is argued that academic opinion and university communities are essentialand invaluable in investment and entrepreneurship initiatives particularly in jurisdictions where there is very little or no legal certainty (e.g. Mobile Banking requirements in many developing countries) and reliable information. Furthermore, the academia can provide good value and sound advice on effective risk management, compliance and ethics, all of which enhance the corporate social responsibility as well as the comparative advantage of an entrepreneur.
Bu makale, Bristol Hukuk Fakültesi, Fransa Telekom ve Frost & Sullivan ortaklığıyla yapılan bilgi alışverişi ve danışmanlık projesinde edinilen deneyimler üzerine yazıldı. Bu deneyimler ışığında, makale akademik fikirler ve üniversitelerin özellikle hukuksal belirsizliklerin çok ve güvenilir bilgilerin az olduğu ülkelerde (Örn. Gelişmekte olan ülkelerdeki Mobil Bankacılık mevzuatı), yatırım ve girişimcilikte ne kadar gerekli ve paha biçilemez olduğunu ortaya koydu. Ayrıca, etkili risk yönetimi, hukuksal uyum ve etik kurallar çerçevesinde akademinin, kurumsal sosyal sorumluluk ve karşılaştırmalı üstünlükte girişimciye kazandırdıkları ele alındı.

Knowledge Exchange, Innovation, Legal Academia, Mobile Banking, Emoney

Girişimcilik dergisi