Şablon eşleme yöntemi kullanılarak mamogramlardaki ve akciğer BT’lerindeki anormalliklerin bilgisayar destekli tespiti : bir derleme çalışması

Bu derleme çalışmasında mamogramlarda ve akciğer bilgisayarlı tomografilerinde (BT) son yıllarda şablon eşleme yöntemi kullanılarak gerçekleştirilmiş olan bilgisayar destekli tespit (BDT) sistemlerinin incelenmesi ve karşılaştırılması amaçlanmıştır. Özellikle bölütlendirme, özellik hesaplama ve sınıflama amacıyla kullanılan teknikler incelenmiştir.
In this review paper, it is intended to summarize and compare the template matching methods of automatic detection of abnormalities in digitized mammograms and chest computed tomography images used in various stages of the Computer Aided Detection systems (CAD). In particular, segmentation algorithms, feature extraction, selection and classification analysis and their performances are studied and compared.

Şablon Eşleme, Bilgisayar Destekli Tespit, Meme Kitle Tespiti, Akciğer Nodül Tespiti, Template Matching, Computer Aided Detection, Mammographic Mass Detection, Lung Nodule Detection

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi