Depo operatörü lojistik firmasının seçimi için bulanık VIKOR ve bulanık TOPSIS yöntemlerinin uygulanması

Küçük Resim Yok

Günümüzün rekabet ortamında, lojistik faaliyetler içerisinde depolamanın önemi gittikçe artmaktadır.İşletmeninhedeflerineuygundepooperatörüfirmanınseçimi, rekabette büyük rol oynamaktadır. Depolama faaliyetlerinde dış kaynak kullanımı analiz edildiğinde, uygulamanınönemliderecedemaliyetavantajısağladığıortayaçıkmaktadır.Bu çalışmanınamacı,depooperatörüolarakgörevalacaküçüncüpartilojistikservis sağlayıcıalternatiflerinindeğerlendirilmesiiçin,çokkriterlikararverme modeli oluşturmaktır.Değerlendirmeşablonunoluşturulmasında,bulanıkmantıkyaklaşımı ile VIKORmetodubirliktekullanılmıştır.VIKOR,Sırpdilindeçokkriterlioptimizasyon ve uzlaşık çözüm anlamına gelen, göreceli yeni bir metottur. Ayrıca, oluşturulan yaklaşımın gıdasektöründeuygulanmasınayönelikbirörneksunulmuştur.Eldeedilensonuçlar, yaygınkullanılanbiryöntemolanbulanıkTOPSISmetodununsonuçlarıile karşılaştırılmıştır.

İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Dergisi