Çevresel etkilerin ekonomik maliyeti

Doğa bilimleri ile ekonomik faaliyetler arasındaki ilişkiler birbirinden koparılamaz. Entropi bu ilişkileri en açık biçimde gösteren yaklaşımlardan biridir. Çevre araştırmalarının artmasıyla, ekonomik faaliyetlerin yapıldığı yer ve zaman ile etkilerinin farklı yer ve zamanlarda ortaya çıktığını anlamaktayız. Ekonomik faaliyetlerin çevreye zararlı etkileri ekonomik alanda dışsallıklar olarak tanımlanmaktadır. Dışsallıklar üretim maliyetinin yanı sıra sosyal maliyetlerin de artmasına neden olur. Dışsallıkların içselleştirilmesi toplumsal fayda sağlanmasına yardımcı olacaktır.
The relationship between economic activities and the natural sciences can not be taken away from one another. Entropy is one of the shows most clearly approach those relationships. With the increase in environmental research, we understand where and when done with the effects of economic activities that occur in different places and times. Harmful effects on the environment of economic activities is defined as externalities in the economic field. Externalities leads to an increase in social costs as well as production costs. Internalizing externalities will help provide social benefits.

Jel Kodları: D62, F18

Dışsallıklar, Entropi, Çevre, Çevre Ekonomisi, Sosyal Maliyetler, Ekonomik Maliyetler, Externalities, Entropy, Environment, Environmental Economics, Social Costs, Economic Costs

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi