Haczedilen mal ve hakların muhasebeleştirilmesi

İşletmelere ait mal ve hakların haczedilmesi, bu mal ve hakların yetkili kamu dairesi tarafından satışı yapılması ile işletmenin elinden çıkması durumları için farklı vergi ve muhasebe uygulamaları gerekmektedir. Çalışmada işletme bilançolarında yer alan ve hacze konu edilen menkul, gayrimenkul mallar ile hakların vergi ve muhasebe uygulamaları ele alınmıştır.
Various tax and accounting practices are required for confiscation of property and rights of a company, sale of property and rights by a state authorized public agency or disposal of these property and rights. In this study,tax and accounting practices are discussed for the tangible, intangible assets and rights which are subject to confiscation and reported on company’s financial statements.

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Ticaret Üniversitesi -- Kaynakça var.

Haciz, Mal Haczi, Hak Haczi, Muhasebe Uygulamaları., Confiscation, Confiscation Of Property, Confiscation Of Right, Accounting Practices.

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi