Hidrojen ekonomisine doğru

Fosil temelli yakıtların kullanılması küresel ısınma, asit yağmurları ve hava kalitesinin azalması gibi çevresel problemlere yol açmaktadır. Diğer yandan, fosil yakıtlara aşırı bağlılık ülkelerin enerji arz güvenliğini de tehlikeye sokmaktadır. Son yıllarda hidrojen, hem çevresel hem de ekonomik açıdan önemli bir yakıt alternatifi olarak dikkat çekmektedir. Bu bağlamda, çalışmada hidrojen enerjisi ve ekonomisi konuları genel olarak tanıtılmakta ve Avrupa Birliği, Litvanya ve Japonya’nın hidrojen ekonomisine geçiş için yaptığı çalışmalar incelenmektedir.
Utilization of fosil based fuels lead to environmental problems, such as global warming, acid rains andair pollution. Furthermore, excessive dependency on fossil fuels has threaten energy supply security of countries, especially which don’t have any fossil resources. Recently, hydrogen has emerge not only environmentaly but also economicaly as an alternative fuel. This paper aims to generaly introduce hydrogen energy and economy, and to examine policiesimplemented by Europen Union, Lithuania and Japan related to hydrogen.

Tez (Yüksek Lisans) -- İstanbul Ticaret Üniversitesi -- Kaynakça var.

Hidrojen, Hidrojen Ekonomisi, Yakıt Hücreleri, Avrupa Birliği, Hydrogen, Hydrogen Economy, Fuel Cells, European Union

İstanbul Ticaret Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi