Traveling wave solutions of some nonlinear partial differential equations by using extended - expansion method

In this study, we use extended (G’/G)-expansion method which is suggested in (Wang et al., 2008). By this method, we find traveling wave solutions of nonlinear Burgers and KdV equations. It is obtained graphics of these solutions by using Mathematica.
Bu çalışmada bir genişletilmiş (G’/G)-açılım metodu inşa edildi. Biz bu metodu lineer olmayan denklemi, Burgers ve KdV denkleminin yürüyen dalga çözümünü bulmak için bu metodu uyguladık. Biz ayrıca bu metodun diğer lineer olmayan denklemlere uygulanabilir olduğunu gösterdik.

Burgers Equation, KdV Equation, Extended (G’/G)-Expansion Method, Traveling Wavesolutions, Burgers Denklemi, KdV Denklemi, (G’/G)-Açılım Metodu, Yürüyen Dalga Çözümleri

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi