Bilginin uygulanması

2013

Bir ekonomide belirsizlik olduğunda tek rekabet edici kaynak bilgi olmaktadır. Günümüzdeki ve gelecekteki problemlerin çözümünde bilginin gücü en önemli kaynak olarak görülmektedir. Bu makalede bilgi yönetiminin problemlere uygulanması ile ilgili olarak görev analizi, elektronik performans destek sistemleri ve bilgi yönetimi destek sistemleri araştırılmaktadır. Bilgi işçileri çalıştıkları örgütte bilgi parçalarını bulabiliyorsa bilgi uygulama kolay olur. Çekme ve itme teknolojileri ile bilgi yönetimi destek sistemleri birey ve örgüt düzeyinde bilgi uygulamayı tanımlamaktadır.
In an economy where the only certainity ıs uncertainty, the one sure source of lasting competitive advantage is knowledge. The power of knowledge is very important recource for preserving valuable heritage and solving problems now and the future. This paper investigates the application of knowledge management to solve problems. It contains description of task analysis, Electronic Performance Support Systems and Knowledge Management System.with some dimensions. Knowledge application is easy if knowledge workers can find knowledge nugets in the organization. It defines knowledge application in levels of individual and organization, push and pull technologies, and knowledge management support systems.

Bilgi Uygulama, Web Merkezli Model, Görev Analizi, Knowledge Application, Web Centered Model, Task Analysis

İstanbul Ticaret Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi