Yükselen piyasa ekonomilerinde derecelendirme uygulamaları : Çin örneği

Derecelendirme konusunda önemli tecrübe ve uygulama birikimleri ile önerileri ilk elden öğrenebilmek amacıyla İstanbul Ticaret Üniversitesi olarak başlattığımız çalıştaylar ve konferanslar serimizin birincisini Çin örneği ile gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Çalıştayda gerçekleştirilen sunumlar, görüş ve önerilerin yer aldığı bu çalışma ile derecelendirme ve rating konusunda Türkiye’nin bakış perspektifini oluşturacak altyapıya katkı sunulması öngörülmektedir. Ülkemizde ulusal ve uluslararası düzeyde iyi işleyen bir derecelendirme ve rating mekanizmasının oluşturulması,başta KOBİ’ler olmak üzere şirketlerimizin büyüme finansmanına yapacağı katkının yanı sıra günümüzde en değerli stratejik kazanım niteliğinde olan veriye sahip olmak ve etkin kullanabilmenin temellerini oluşturacaktır.

Credit Ratings, Finance, Credit, Monetary Policy

Ekren, N. Kasımoğlu, M. Yetgin, F. Ertürk, İ. Küçükçolak, A. Altın, A.Y. Canıtatlı, , M. (ed.) (2019). Yükselen piyasa ekonomilerinde derecelendirme uygulamaları : Çin örneği : Bildiriler kitabı, 12 Mart 2018. İstanbul: İstanbul Ticaret Üniversitesi.