Rellis coded modulation over partial response fading channels

2002

In this paper, the performance of genetic algorithm (GA) is presented to estimate the blind channel parameters. 8-PSK signals are considered as modulation scheme. Channel is assumed as AWGN and has Rician probability distribution. Furthermore, channel is slow fading channel and channel parameters are assumed to be constant during the transmission of ten signals. Noisy and faded signals are observed from the receiver. GA is applied to estimate the channel parameters. For different fading channels and signal-to-noise ratios (SNR), the mean errors of the estimated channel parameters are obtained.
Bu makalede gözü kapalı kanal parametre kestirimi için genetik algoritma (GA) başarımı sunulmuştur. 8-PSK modülasyon yöntemi göz önüne alınmıştır. Kanalın AWGN ve Rician dağılımlı olduğu kabul edilmiştir. Kanalın yavaş değişen sönümlemeli kanal olduğu ve on sinyal boyunca parametrelerinin sabit kaldığı varsayılmıştır. Alıcıda gürültülü ve sönümlenmiş sinyaller gözlemlenir. GA kanal parametrelerini kestirmek için kullanılır. Farklı sönümlemeli kanallar ve sinyal gürültü oranları için kestirilen kanal parametrelerindeki ortalama hata hesaplanmıştır.

Channel Parameter Estimation, Genetic Algorithm, Fading Channels, Kanal Parameter Kestirimi, Genetik Algoritma, Sönümlemeli Kanallar

İstanbul Ticaret Üniversitesi Dergisi