İTÜY, 2016, Kitap Koleksiyonu

Medya ve din tartışmaları sempozyum bildirileri : 2, 3 Nisan 2015, İstanbul Ticaret Üniversitesi
    (İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2016) Çamdereli, Mete; Kocabay Şener, Nihal; Önay Doğan, Betül
    Medya ve din konusunda alandaki boşluğu farkına vardığımızda bir derleme çalışma yapmaya karar verdik. Medya ve Din çalışmamızın birinci kitabi ilgi ile karşılandı ve daha kitap yayınlanmadan bir sempozyum düzenleme kararını da aldık. Hem medya ve din sempozyumunun çalışmaları hem dijitalleşen din başlıklı ikinci kitabın hazırlıkları eşzamanlı olarak ilerledi. İki gün süren sempozyumun hazırlıkları ile aylarca meşgul olduk. Yorucu ve bir o kadar da keyifli bir süreç yaşandı. Sempozyumda ele alınacak konu başlıkları da davet edeceğimiz konukları da özveri ile seçtik. 2-3 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde düzenlediğimiz Medya ve Din Sempozyumu’nda medya ve din ilişkisini olabildiğince tüm başlıkları ve taraflarıyla ele almaya çalıştık, tartışmaya açtık. Sempozyumda 20 farkli oturumda 50’den fazla tebliğ sunuldu ve öne sürülen görüşler etrafında bir sonuç bildirgesi kaleme alınıp kamuoyu ile paylaşıldı. Bu kitap Medya ve Din Sempozyumu’nda sunulmus olan tebliğlerden oluşmaktadır. Amacımız yapılan verimli tartışmaları sempozyuma çeşitli nedenlerle katılamamış olanlara ve bu alanda çalışanlara ulaştırabilmektir. Yarına bir not düşebilmek, alana bir katkı sunabilmektir arzumuz. Düzenleme Kurulu olarak sempozyuma katkısı olan tüm katılımcılara, desteklerini bizlerden esirgemeden canla basla çalışan, destek veren değerli dostlarımıza teşekkürlerimizi sunmak isteriz. Fikirleriyle bizleri destekleyenlere, bu işe gönül verenlere sonsuz şükran borçluyuz. Attığımız küçük bir adım olan sempozyumun medya ve din alanında bir mum yakmış olmasını temenni ediyoruz. Dileğimiz bu alana gönül veren değerli meslektaşlarımızla alevi büyütmek, yaygınlaştırmak.